SİVAS / MERKEZ - Sivas Şefik Güngör Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,

Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle ɑnıyoruz

Mrt

SİVAS İl Jandarma Komutanlığı personeli, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü dolayısıyla okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz için çeşitli etkinlikler düzenleyerek, öğrencilerimizle birlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Bu anlamlı günde okulumuzu ziyaretleri ve hediyeleri ile öğrencilerimizin ve bizlerin yanında oldukları için kendilerine teşekkür ediyoruz

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle, "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" düzenlendi.

Şbt

Bahattin Makbule Özberk Anaokulu, Tasarla-Yap-Oyna Projesi kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Ziyaretleri ve güzel hediyeleri için teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısını Gerçekleştirdik. Öğretmen ve Öğrencilerimize Hayırlı Olsun.

Ara

Okul Hemşiremiz Tarafından, Okulumda sağlıklı besleniyorum projesi kapsamında, Yeterli ve Dengeli Beslenme konusunda velilere eğitim verildi.

Ara

Okulumuz Rehber Öğretmeni Şükran CERAN tarafından velilere yönelik davranış sorunları konusunda aile eğitim semineri yapılmıştır.

Ara

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yasin OVA Tarafından, Öğrencilerimize Okul Çağı Çocuklarında fiziksel aktivite ve Velilerimize fiziksel aktivitenin önemi ile ilgili sunum yapıldı.

Afet farkındalık saati

Ara

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık)

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de uzaktan eğitim sürecinde "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Ara

Okulumda sağlıklı besleniyorum projesi kapsamında okulumuz hemşiresi Rabia AKTÜRK ASLANTAŞ Tarafından sağlıklı besleniyorum panosu oluşturuldu. Aynı proje kapsamında okulumuz beden eğitimi öğretmeni Yasin OVA tarafından düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla fiziksel aktiviteler yaptırıldı.

Ara

Gençlik Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrencileri Topluma Hizmet Kapsamında Okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyaretleri ve öğrencilerimize getirdikleri hediyeleri için çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuza öğrenci taşıması yapan servislere Şube Müdürümüz Sayın Eyüp DURNA tarafından denetim yapıldı.

Ara

Hedef projesi kapsamında 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Sivas Ayç Okulları Öğrencileri Okulumuzu ziyaret etti. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimizle, öğrencilerimiz kaynaşıp eğlenceli zaman geçirdi.

Ara

Hedef Projesi Kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Dolayısıyla Sivas İl Milli Eğitim İSG Birimi ve Özel Eğitim Uygulama Okullarımızın ortak çalışmasıyla, Öğrencilerimize eğlenceli etkinlikler hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.